Receptbeskrivning
Nudelwok med rostade grönsaker o kyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
3 st paprikor, gärna röd och gul
1 st zucchini
2 st rödlökar
1 paket sobanudlar, (250 g, t ex Reneé Voltaire)
1/2 st vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
400 g kycklingfilé
1 påse rucola, (80 g)
rapsolja
salt + nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.
3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.
5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.
6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.
1 st zucchini
2 st rödlökar
1 paket sobanudlar, (250 g, t ex Reneé Voltaire)
1/2 st vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
400 g kycklingfilé
1 påse rucola, (80 g)
rapsolja
salt + nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.
3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.
5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.
6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.
Visningar: 184
Inlagt 2014-01-19 19:52:40






30 min