Receptbeskrivning

Het fisk med citron och chili

Ingredienser för
600 g torsk hoki eller koljafilé
1 st citron (endast det rivna skalet, väl sköljt)
1 dl hackad persilja
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chilifrukt
0.5 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 msk smör
tillbehör
potatis
sockerärter


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina fisken om den är fryst.
Sätt ugnen på 225°C.

Vik fiskfiléerna dubbla om de är tunna och lägg dem i en ugnssäker form.
Skala vitlöksklyftan, hacka den och urkärnad chili.
Blanda ihop citronskal, persilja, vitlök, chili och kryddor.

Fördela blandningen över fisken. Klicka över smöret. Täck med folie.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

Servera fisken med potatis, gärna pressad och sockerärter och bröd.

För alla
Fri från ägg, mjölk och gluten om lämligt bröd serveras till.

Visningar: 476
Inlagt 2014-01-20 21:35:36