Receptbeskrivning
Banankaka i långpanna med glasyr
Karin J via Tasteline.com
Ingredienser
för
Beskrivning
Kakan är lite som kärleksmums fast med banan i, istället för kakao. Den är i alla fall väldigt god!
3 ägg
3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde
Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och dom övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.
3 ägg
3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde
Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och dom övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.
Visningar: 939
Inlagt 2014-01-20 22:58:01






0 min