Receptbeskrivning

Lyxig laxbakelse med krämig fyllning

Ingredienser för
1 dl dill - finhackad
2 dl crème fraiche
200 g färskost - naturell
2 msk dijonsenap
1 tsk citronsaft
msk pepparrot - finriven
5 st gelatinblad
500 g kallrökt lax i tunna skivor
4 msk sesamfrön
150 g räkor med skal
dillkvistar


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gnid sönder den finhackade dillen i en mortel med lite crème fraiche. Blanda ihop med resten av crème fraichen , ost, senap, citronsaft och pepparrot i en skål.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter, Ta upp dem, krama ur vätskan och smält dem i 1-2 msk vatten i en kastrull. Värm till fingervarmt.
Låt det svalna lite och rör sen ner blandningen i ostmixen.
Skär bort ev gråa partier på laxskivorna. Lägg skivorna omlott på en plastfilm så det blir en rektangel, ca 25x40 cm.
Bred på ostmixen och rulla ihop. Lägg rullen kallt några timmar eller till nästa dag och skär i bitar, 2-3 cm breda.Rosta sesamfröna i torr stekpanna under ständig omrörning. Passa så de inte bränns. Rulla bakelserna i sesamfrö och ställ dem på högkant. Garnera med skalade räkor och en dillkvist.

Visningar: 1553
Inlagt 2012-03-23 22:36:31