Receptbeskrivning

Krämig potatisgratäng

Ingredienser för
2 kg potatis, mjölig, t.ex. king edward
5 dl mjölk (3 %)
5 dl vispgrädde
1 st lök, skalad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk salt
50 g osaltat smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 240 grader.
2. Skala potatis och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt.
3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta.
4. Smöra en ugnsform (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den.
5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg. Ta gratängen ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.

Visningar: 411
Inlagt 2014-01-22 13:22:00