Receptbeskrivning
Sesamformbröd
Ingredienser
för
50 g jäst
5 dl vatten
2 st salt
1 msk fänkål, malen
2 msk smör, mjukt
12 dl vetemjöl
1 dl osaltade sesamfrön
5 dl vatten
2 st salt
1 msk fänkål, malen
2 msk smör, mjukt
12 dl vetemjöl
Till formen:
smör 1 dl osaltade sesamfrön
Beskrivning
Blanda jäst, vatten, salt, fänkål och smör i en degblandare. Arbeta mjölet, lite i taget, till en smidig deg, 5-10 min.
Låt jäsa under en bakduk 30 min.
Smörj 2 avlånga brödformar och mjöla med sesamfrön.
Forma 2 limpor, de ska inte knådas, och lägg i formarna.
Låt jäsa ytterliga 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Strö över lite sesamfrön och grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt jäsa under en bakduk 30 min.
Smörj 2 avlånga brödformar och mjöla med sesamfrön.
Forma 2 limpor, de ska inte knådas, och lägg i formarna.
Låt jäsa ytterliga 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Strö över lite sesamfrön och grädda bröden mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Visningar: 356
Inlagt 2014-01-30 21:26:31

