Receptbeskrivning
Bakad potatis med ägg och romröra
Ingredienser
för
4 st potatis(ar) stora 300 g/st
grovsalt ev
6 st ägg
50 g stenbitsrom röd
1 msk gräslök, hackad
2 dl hellmann´s original majonnäs
salt och svartpeppar
grovsalt ev
6 st ägg
50 g stenbitsrom röd
1 msk gräslök, hackad
2 dl hellmann´s original majonnäs
salt och svartpeppar
Beskrivning
Potatis:
1. Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna. 2. Sätt ugnen på 225°C. Borsta och skölj potatisen väl. Torka av dem. 3. Pricka potatisen med en gaffel så att skalet inte spricker under bakningen. 4. Lägg potatisen på en bädd av grovt salt i en liten långpanna. Baka dem i mitten av ugnen 50-60 minuter eller tills de känns mjuka när man provar med en sticka. 5. Gör ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck till från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Servera med något eller några av förslagen bredvid.
Äggröra
7. Koka äggen i 7-8 minuter, kyl ner och skala sedan.
8. Tärna äggen grovt och blanda med Hellmann´s majonnäsen, rör ner stenbitsrom, gräslök och smaka av med salt och peppar.
1. Bakad potatis blir allra godast om den tillagas på en bädd av grovt salt. Det går givetvis också bra att tillaga den på ett galler eller i långpanna. 2. Sätt ugnen på 225°C. Borsta och skölj potatisen väl. Torka av dem. 3. Pricka potatisen med en gaffel så att skalet inte spricker under bakningen. 4. Lägg potatisen på en bädd av grovt salt i en liten långpanna. Baka dem i mitten av ugnen 50-60 minuter eller tills de känns mjuka när man provar med en sticka. 5. Gör ett kryss i potatisen med en vass kniv. Tryck till från kortsidorna så att potatisarna öppnar sig. Servera med något eller några av förslagen bredvid.
Äggröra
7. Koka äggen i 7-8 minuter, kyl ner och skala sedan.
8. Tärna äggen grovt och blanda med Hellmann´s majonnäsen, rör ner stenbitsrom, gräslök och smaka av med salt och peppar.
Visningar: 519
Inlagt 2014-01-23 19:24:51

