Receptbeskrivning

Skånsk kalops

Ingredienser för
800 g högrev
2 msk smör
4 st morötter
2 st gula lökar
3 msk vetemjöl
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
5 dl oxbuljong
salt och malen vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i 2 x 2 cm tärningar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan. Strö på vetemjölet och vänd ner det.

2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.

3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Visningar: 589
Inlagt 2012-03-10 00:15:19