Receptbeskrivning
Färs med paprikafräs
Ingredienser
för
6 st pitabröd
450 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk sambal oelek eller harissa
salt och malen svartpeppar
3 dl ajvar relish
1 dl vatten
1 st vitlök, klyftor
2 dl matyoghurt
1 st gurka
1 st gul lök
1 st röda paprikor
450 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk sambal oelek eller harissa
salt och malen svartpeppar
3 dl ajvar relish
1 dl vatten
1 st vitlök, klyftor
2 dl matyoghurt
1 st gurka
1 st gul lök
1 st röda paprikor
Beskrivning
Sätt på ugnen enligt anvisningen på pitabrödets förpackning.
Stek färsen i oljan. Krydda med spiskummin och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ajvar relish och vatten och koka 3 minuter.
Värm pitabröden.
Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Skär gurkan i stavar. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Dela pitabröden i halvor och fyll dem med gurka, lök, paprika och färs. Toppa med yoghurten.
Stek färsen i oljan. Krydda med spiskummin och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Rör ner ajvar relish och vatten och koka 3 minuter.
Värm pitabröden.
Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Skär gurkan i stavar. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Dela pitabröden i halvor och fyll dem med gurka, lök, paprika och färs. Toppa med yoghurten.
Visningar: 259
Inlagt 2014-01-26 19:04:31






0 min.jpg)