Receptbeskrivning
Soppa med paprika- och skinkfräs
Ingredienser
för
2 st gula paprikor
2 msk olivolja
2 burk majs, (Ã 340 g)
8 dl vatten, kokande
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar, nymald
3 st salladslökar
100 g skinka, rökt
100 g getost, bredbar (15 % fett)
8 st rågbrödskivor, (eller formbröd med fibrer)
smörgåskrasse, 1 ask
2 msk olivolja
2 burk majs, (Ã 340 g)
8 dl vatten, kokande
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar, nymald
3 st salladslökar
100 g skinka, rökt
100 g getost, bredbar (15 % fett)
8 st rågbrödskivor, (eller formbröd med fibrer)
smörgåskrasse, 1 ask
Beskrivning
Numera finns det mager getost, med både 10 och 15 % fett.
1. Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min.
3. Bred osten på brödskivorna. Doppa dem i klippt krasse.
4. Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.
Ca 430 kcal per portion: 15 g fett • 17 g protein • 56 g kolhydrater
1. Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
2. Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min.
3. Bred osten på brödskivorna. Doppa dem i klippt krasse.
4. Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.
Ca 430 kcal per portion: 15 g fett • 17 g protein • 56 g kolhydrater
Visningar: 481
Inlagt 2014-01-26 19:30:32

