Receptbeskrivning
Plommonsås
Ingredienser
för
2 st schalottenlök(ar)
15 st katrinplommon
5 dl rödvin
1 dl portvin
4 dl hönsbuljong eller kalvfond
1 st kanelstång
5 st kryddpeppar
0.5 tsk kardemumma hel
1 st spelsin saften
0.5 st apelsinskal
strösocker
15 st katrinplommon
5 dl rödvin
1 dl portvin
4 dl hönsbuljong eller kalvfond
1 st kanelstång
5 st kryddpeppar
0.5 tsk kardemumma hel
1 st spelsin saften
0.5 st apelsinskal
strösocker
Salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Hacka schalottenlöken till såsen.
2. Koka plommonen mjuka i en kastrull med 2 dl av rödvinet och allt portvin.
3. Blanda i en annan kastrull fond, resten av rödvinet, lök och torra kryddor.
4. Reducera på medelvärme tills det återstår ca 2 dl.
5. Sila bort kryddor och lök och lägg plommonkoket tillsammans med den silade lagen och reducera tills det återstår 2,5 dl.
6. Mixa såsen med mixerstav eller i matberedare och späd sedan med önskad mängd apelsinsaft. Tänk på att såsen ska ha en ganska tjock konsistens.
7. Smaka av med apelsinskal, socker, salt och peppar.
2. Koka plommonen mjuka i en kastrull med 2 dl av rödvinet och allt portvin.
3. Blanda i en annan kastrull fond, resten av rödvinet, lök och torra kryddor.
4. Reducera på medelvärme tills det återstår ca 2 dl.
5. Sila bort kryddor och lök och lägg plommonkoket tillsammans med den silade lagen och reducera tills det återstår 2,5 dl.
6. Mixa såsen med mixerstav eller i matberedare och späd sedan med önskad mängd apelsinsaft. Tänk på att såsen ska ha en ganska tjock konsistens.
7. Smaka av med apelsinskal, socker, salt och peppar.
Visningar: 271
Inlagt 2014-01-27 11:44:46






30 min