Receptbeskrivning

Plommonsås

Ingredienser för
2 st schalottenlök(ar)
15 st katrinplommon
5 dl rödvin
1 dl portvin
4 dl hönsbuljong eller kalvfond
1 st kanelstång
5 st kryddpeppar
0.5 tsk kardemumma hel
1 st spelsin saften
0.5 st apelsinskal
strösocker
Salt och svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Hacka schalottenlöken till såsen.

2. Koka plommonen mjuka i en kastrull med 2 dl av rödvinet och allt portvin.

3. Blanda i en annan kastrull fond, resten av rödvinet, lök och torra kryddor.

4. Reducera på medelvärme tills det återstår ca 2 dl.

5. Sila bort kryddor och lök och lägg plommonkoket tillsammans med den silade lagen och reducera tills det återstår 2,5 dl.

6. Mixa såsen med mixerstav eller i matberedare och späd sedan med önskad mängd apelsinsaft. Tänk på att såsen ska ha en ganska tjock konsistens.

7. Smaka av med apelsinskal, socker, salt och peppar.

Visningar: 271
Inlagt 2014-01-27 11:44:46