Receptbeskrivning
Havrekakor med blåbär
Ingredienser
för
200 g havregryn 5 dl
60 g bovetemjöl 1 dl
5 g bakpulver 1 tsk
10 g vaniljsocker 2 tsk
6 g salt 1 tsk
1 st ägg stort
70 g mörkt muskovadosocker ljust (1 dl)
70 g ljust muskovadosocker mörkt (1 dl)
125 g smör
70 g torkade blåbär 1 dl
60 g bovetemjöl 1 dl
5 g bakpulver 1 tsk
10 g vaniljsocker 2 tsk
6 g salt 1 tsk
1 st ägg stort
70 g mörkt muskovadosocker ljust (1 dl)
70 g ljust muskovadosocker mörkt (1 dl)
125 g smör
70 g torkade blåbär 1 dl
Beskrivning
Gör ca 30-50 kakor beroende på hur stora du gör dom. Dom flyter ut ganska lite så dom kan läggas ganska tätt. Om du inte vill ha blåbär går det bra med vilken torkad frukt som helst, större frukter skärs i mindre bitar.
1. Häll havregryn, bovetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och blåbär i en skål och blanda om.
2. Vispa ägget tillsammans med allt muskovadosocker tills det blir pösigt.
3. Smält smöret och häll det hett över grynblandningen.
4. Rör ned ägg/sockersmeten och blanda om väl till en jämn smet.
5. Låt stå 5 minuter och svälla.
6. Klicka ut kakor med hjälp av 2 matskedar på bakpappersklädd plåt. Dom kan läggas ganska tätt då dom flyter bara ut litegrann. Istället för sked kan du rulla kulor som du plattar till med tummen.
7. Grädda strax nedanför mitten ca 10 - 12 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Gräddningstiden varierar beroende på om du gör många små eller färre stora kakor.
Källa: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2011/08/havrekakor-med-blabar-glutenfria-och.html
1. Häll havregryn, bovetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och blåbär i en skål och blanda om.
2. Vispa ägget tillsammans med allt muskovadosocker tills det blir pösigt.
3. Smält smöret och häll det hett över grynblandningen.
4. Rör ned ägg/sockersmeten och blanda om väl till en jämn smet.
5. Låt stå 5 minuter och svälla.
6. Klicka ut kakor med hjälp av 2 matskedar på bakpappersklädd plåt. Dom kan läggas ganska tätt då dom flyter bara ut litegrann. Istället för sked kan du rulla kulor som du plattar till med tummen.
7. Grädda strax nedanför mitten ca 10 - 12 minuter i 175 graders ugnsvärme.
Gräddningstiden varierar beroende på om du gör många små eller färre stora kakor.
Källa: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2011/08/havrekakor-med-blabar-glutenfria-och.html
Visningar: 550
Inlagt 2014-01-27 13:01:29






30 min.jpg)