Receptbeskrivning
Italienska mandelkakor
Ingredienser
för
300 g sötmandel eller mjöl
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl rismjöl
5 st äggvita(or)
0.5 dl limoncello eller pressad citron eller lime
hela mandlar till garnering
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl rismjöl
5 st äggvita(or)
0.5 dl limoncello eller pressad citron eller lime
hela mandlar till garnering
Beskrivning
1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn eller kör med mandelmjöl
2. Blanda med siktat florsocker, vaniljsocker och rismjöl
3. Vispa äggvitorna till fast skum och rör ned dem tillsammans med Limoncellon.
4. Rör ihop till en smet.
5. Klicka med hjälp av 2 matskedar ut kakor på bakpappersklädd plåt.
6. Tryck ned en mandel i varje kaka.
7. Grädda i 150 graders ugnsvärme, strax nedanför mitten, ca 25 –30 minuter.
8. Låt kallna på plåten och lossa sedan försiktigt.
Förvara lufttätt eller i frys.
Källa: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2011/02/kjerstis-italienska-mandelkakor-ca-50.html
2. Blanda med siktat florsocker, vaniljsocker och rismjöl
3. Vispa äggvitorna till fast skum och rör ned dem tillsammans med Limoncellon.
4. Rör ihop till en smet.
5. Klicka med hjälp av 2 matskedar ut kakor på bakpappersklädd plåt.
6. Tryck ned en mandel i varje kaka.
7. Grädda i 150 graders ugnsvärme, strax nedanför mitten, ca 25 –30 minuter.
8. Låt kallna på plåten och lossa sedan försiktigt.
Förvara lufttätt eller i frys.
Källa: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2011/02/kjerstis-italienska-mandelkakor-ca-50.html
Visningar: 1070
Inlagt 2014-01-27 13:06:15






30 min