Receptbeskrivning

Currypanerad rödspätta med krämig räkröra (ifrån ica)

Ingredienser för
600 g rödspätta tinad
2 st ägg
1.5 dl ströbröd
1.5 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör
Tillbehör
900 g potatis fast
1 st broccoli , buketterna av ett
100 g sugersnaps
8 st citronklyftor
Räkröran
1 burk räkor i lake
1 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
2 msk dill hackad
salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna och skär bort det lösa skinnet på sidorna.
2.Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa broccolin och skär i buketter. Låt broccolin koka med när ca 3 minuter av potatisens koktid återstår, så slipper du smutsa ner fler kastruller. Lägg i sugarsnapsen mot slutet. Gör resten under tiden.
3.Räk- och dillröra: Häll av räkorna och pressa ut vätskan. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
4.Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i äggvispet och sedan i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i omgångar i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna. Häll under tiden av potatis och grönsaker.
5.Servera fisken med räk- och dillröra, kokt potatis och grönsaker samt citronklyftor.

Visningar: 443
Inlagt 2014-01-28 10:15:54