Receptbeskrivning

Pruttbröd

Ingredienser för
2 dl vatten
0.5 dl rågkross
0.5 dl vetekross
1.5 tsk salt
1.5 tsk brödkryddor
1 dl lingonsylt
0.5 dl russin
0.5 dl linfrö
0.5 dl vetekli
2.5 dl kokande vatten
1 torrjäst
1 l rågsikt eller vetemjöl (lite av varje funka


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda ihop 2 dl vatten, rågkross, vetekross, salt, kummin, lingonsylt, russin, linfrö och vetekli.
2. Rör om ingredienserna och låt det dra i ett par timmar (helst över natten).
3. Koka upp vattnet.
4. Häll vattnet över gröten.
5. Blanda i mjöl och jäst och arbeta ihop till en deg.
6. Jäs degen under duk i 40 minuter.
7. Sätt ungnen på 225 C.
8. Baka ut degen till 2 stycken runda kakor.
9. Grädda bröden tills det bildats en brun skorpa.
10. Lägg bröden för att svalna på ett galler under bakduk.

Visningar: 601
Inlagt 2014-01-28 10:38:40