Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 dl vatten
0.5 dl rågkross
0.5 dl vetekross
1.5 tsk salt
1.5 tsk brödkryddor
1 dl lingonsylt
0.5 dl russin
0.5 dl linfrö
0.5 dl vetekli
2.5 dl kokande vatten
1 torrjäst
1 l rågsikt eller vetemjöl (lite av varje funka
0.5 dl rågkross
0.5 dl vetekross
1.5 tsk salt
1.5 tsk brödkryddor
1 dl lingonsylt
0.5 dl russin
0.5 dl linfrö
0.5 dl vetekli
2.5 dl kokande vatten
1 torrjäst
1 l rågsikt eller vetemjöl (lite av varje funka
Beskrivning
1. Blanda ihop 2 dl vatten, rågkross, vetekross, salt, kummin, lingonsylt, russin, linfrö och vetekli.
2. Rör om ingredienserna och låt det dra i ett par timmar (helst över natten).
3. Koka upp vattnet.
4. Häll vattnet över gröten.
5. Blanda i mjöl och jäst och arbeta ihop till en deg.
6. Jäs degen under duk i 40 minuter.
7. Sätt ungnen på 225 C.
8. Baka ut degen till 2 stycken runda kakor.
9. Grädda bröden tills det bildats en brun skorpa.
10. Lägg bröden för att svalna på ett galler under bakduk.
2. Rör om ingredienserna och låt det dra i ett par timmar (helst över natten).
3. Koka upp vattnet.
4. Häll vattnet över gröten.
5. Blanda i mjöl och jäst och arbeta ihop till en deg.
6. Jäs degen under duk i 40 minuter.
7. Sätt ungnen på 225 C.
8. Baka ut degen till 2 stycken runda kakor.
9. Grädda bröden tills det bildats en brun skorpa.
10. Lägg bröden för att svalna på ett galler under bakduk.
Visningar: 601
Inlagt 2014-01-28 10:38:40






0 min