Receptbeskrivning
Ingredienser
för
4 dl linser, skalade gula mungbönor
1 l vatten
1 msk tomatpuré
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st salladslökar, fint skurna
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt
färsk koriander eller mald koriander och mal
pappadum (tunna bröd av linsmjöl)
chai:
earl grey te
0.5 l vatten
4 dl mjölk
0.5 tsk anis
6 st gröna kardemummakapslar
2 st kanelstänger
1 l vatten
1 msk tomatpuré
1 st finhackad vitlöksklyfta
2 st salladslökar, fint skurna
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt
färsk koriander eller mald koriander och mal
pappadum (tunna bröd av linsmjöl)
chai:
earl grey te
0.5 l vatten
4 dl mjölk
0.5 tsk anis
6 st gröna kardemummakapslar
2 st kanelstänger
Beskrivning
1. Tvätta linserna i kallt vatten. Koka upp linserna med tomatpuré, vitlök, curry och gurkmeja tills linserna är mjuka. Smaka av med salt. Garnera med finhackad salladslök, färsk koriander eller mald koriander
2. Och mald kummin.
3. Pappadum: Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in pappadum i ugnen tills det bildas bubblor på ovansidan, det tar ca 2 min. Vänd och grädda tills andra sidan får fin färg. Ta ut och servera som tilltugg till soppan.
4. Chai: Koka upp vatten och te. När det är lagom starkt, häll i mjölk och kryddor. Koka upp på nytt ca 5-10 min. Sila av tebladen. Varje person häller i den mängd socker som önskas i sin egen temugg.
2. Och mald kummin.
3. Pappadum: Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in pappadum i ugnen tills det bildas bubblor på ovansidan, det tar ca 2 min. Vänd och grädda tills andra sidan får fin färg. Ta ut och servera som tilltugg till soppan.
4. Chai: Koka upp vatten och te. När det är lagom starkt, häll i mjölk och kryddor. Koka upp på nytt ca 5-10 min. Sila av tebladen. Varje person häller i den mängd socker som önskas i sin egen temugg.
Visningar: 415
Inlagt 2014-01-28 10:39:42






0 min