Receptbeskrivning

Fisk- och skaldjurspasta

Ingredienser för
4 portioner tunn pasta
20 jätteräkor
200 g vit fiskfilé
100 g laxfilé
2 burkar hela tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk chilipeppar
1 tsk torkad oregano
salt och malen svartpeppar
1 knippa persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs lök och chilipeppar. Tillsätt tomaterna med sitt spad, tomatpuré och socker. Pressa ner vitlöken och strö över oregano. Låt koka ihop i 10 minuter till en mustig sås. Hacka persiljan. Krydda med salt och peppar och rör ner lite finhackad persilja.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paket. Skär fisken i stora tärningar. Koka upp salt och vatten i en kastrull och lägg i fisken. Låt den sjuda tills den är kokt rakt igenom. Ta upp fisken och håll den varm. Skala jätteräkorna och grilla eller stek dem hastigt på hög värme.
3. Vänd försiktigt ner fisk och räkor först i den färdigkokta tomatsåsen och sedan alltihop i pastan. Strö över finhackad persilja och servera genast.

Visningar: 514
Inlagt 2014-01-29 15:21:19