Receptbeskrivning
Pasta med bläckfisk och räkor i saffranssås
Ingredienser
för
2 st bläckfiskar, skurna i tunna ringar
8 st black-tigerräkor, skalade
0.5 kg ishavsräkor, skalade
200 g pasta
1 st fänkål, strimlad
2 st purjolökar, strimlade
0.5 dl vitt vin
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl grädde
0.5 kruka koriander, hackad
olivolja, salt och nymalen svartpeppar
späda maskrosblad till dekoration
8 st black-tigerräkor, skalade
0.5 kg ishavsräkor, skalade
200 g pasta
1 st fänkål, strimlad
2 st purjolökar, strimlade
0.5 dl vitt vin
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 dl grädde
0.5 kruka koriander, hackad
olivolja, salt och nymalen svartpeppar
späda maskrosblad till dekoration
Beskrivning
1. Stek bläckfisk och räkor i lite olivolja tillsammans med fänkål och purjolök. Salta och peppra. Tillsätt vitt vin, vitlök, saffran och grädde och låt det hela koka ihop i 2 min. Blanda i koriandern.
2. Koka pastan i 12 min. Slå av vattnet, skölj och tillsätt lite olivolja och svartpeppar. Lägg upp, slå skaldjurssåsen över och dekorera med maskrosblad.
2. Koka pastan i 12 min. Slå av vattnet, skölj och tillsätt lite olivolja och svartpeppar. Lägg upp, slå skaldjurssåsen över och dekorera med maskrosblad.
Visningar: 133
Inlagt 2014-01-29 15:21:04






0 min