Receptbeskrivning

Födelsedagsbrownies

Ingredienser för
1 st vaniljstång
200 g mörk choklad av god kvalitet
200 g smör
4 st ägg
1 dl muscovadosocker, ljust
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
vit choklad, till garnering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30cm.
3. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
4. Bryt den mörka chokladen i bitar i sin förpackning (så slipper man alla smulor).
5. Smält smöret, lägg i vaniljfröna och chokladen tills den smälter.
6. Vispa ägg, muscovado- och strösocker riktigt luftigt i en bunke.
7. Blanda de torra ingredienserna.
8. Rör ner chokladsmöret och de torra ingredienserna i äggvispet och rör med lätt hand till en jämn smet.
9. Fördela smeten jämnt i formen.
10. Grädda mit i ugnen i cirka 15 minuter.
11. Den ska vara "tungt gungig", inte alls genomgräddad.
12. Låt svalna helt.
13. Smält den vita chokladen.
14. Låt den svalna lite så är den lättare att spritsa.
15. Klipp ett ytterst litet hål och spritsa chokladen över kakan.

Visningar: 170
Inlagt 2012-03-10 10:39:56