Receptbeskrivning

Födelsedagsbrownies

Ingredienser för
1 st vaniljstång
200 g mörk choklad av god kvalitet
200 g smör
4 st ägg
1 dl muscovadosocker, ljust
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
vit choklad, till garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30cm.
3. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
4. Bryt den mörka chokladen i bitar i sin förpackning (så slipper man alla smulor).
5. Smält smöret, lägg i vaniljfröna och chokladen tills den smälter.
6. Vispa ägg, muscovado- och strösocker riktigt luftigt i en bunke.
7. Blanda de torra ingredienserna.
8. Rör ner chokladsmöret och de torra ingredienserna i äggvispet och rör med lätt hand till en jämn smet.
9. Fördela smeten jämnt i formen.
10. Grädda mit i ugnen i cirka 15 minuter.
11. Den ska vara "tungt gungig", inte alls genomgräddad.
12. LÃ¥t svalna helt.
13. Smält den vita chokladen.
14. Låt den svalna lite så är den lättare att spritsa.
15. Klipp ett ytterst litet hål och spritsa chokladen över kakan.

Visningar: 323
Inlagt 2012-03-10 09:39:56