Receptbeskrivning
Teryakikyckling med grön curry och ingefära
Ingredienser
för
4 st kycklingfile
1 tsk grön curry-pasta
2 st röd chili
2.5 msk ingefära
0.5 dl teryakimarinad
1 frp kokosmjölk, extra krämig
1 msk japansk soya
0.5 st citron
ris
1 knippe persilja
knippe turkisk yoghurt
1 tsk grön curry-pasta
2 st röd chili
2.5 msk ingefära
0.5 dl teryakimarinad
1 frp kokosmjölk, extra krämig
1 msk japansk soya
0.5 st citron
ris
1 knippe persilja
knippe turkisk yoghurt
Beskrivning
1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
3. Hetta upp olja i en wokpanna och lägg i currypastan (du kan ha i mer/mindre beroende på hur starkt du vill ha).
2. Strimla kycklingen lägg i pannan.
3. Hacka chilin och riv ingefäran och skalet på citronen och lägg i pannan.
4. Häll i hälften av teryakisåsen.
5. Häll i kokosmjölken och soyan.
6. Pressa i citronen och klipp i persiljan och låt sjuda ett tag. (Tycker man om koriander kan man byta ut persiljan till det)
7. Servera med riset och en klick turkisk yoghurt!
3. Hetta upp olja i en wokpanna och lägg i currypastan (du kan ha i mer/mindre beroende på hur starkt du vill ha).
2. Strimla kycklingen lägg i pannan.
3. Hacka chilin och riv ingefäran och skalet på citronen och lägg i pannan.
4. Häll i hälften av teryakisåsen.
5. Häll i kokosmjölken och soyan.
6. Pressa i citronen och klipp i persiljan och låt sjuda ett tag. (Tycker man om koriander kan man byta ut persiljan till det)
7. Servera med riset och en klick turkisk yoghurt!
Visningar: 690
Inlagt 2014-01-30 17:56:29