Receptbeskrivning

Kycklingfilé

Ingredienser för
4 st kycklingfiléer
2 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 st stjärnanis
1 tsk hel kardemumma
2 msk teryakisås
250 g rödkål
1 dl rårörda lingon
1 st färskt fikon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka vitlöken.
2. Stöt anis och kardemumma grovt.
3. Blanda salt, vitlök, anis, kardemumma och teryakisås.
4. Vänd kycklingfiléerna i blandningen och se till att hela köttet täcks.
5. Lägg filéerna i en ugnsform.
6. Stick in termometern så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen.
7. Ställ in termometern på 75˚.
8. Sätt ugnen på intervallånga 180˚.
9. Beräkna ca 20 minuter från det att ugnen är varm.
10. Hyvla rödkålen fint med en osthyvel.
11. Blanda med lingon till en sallad.
12. Skär kycklingfiléerna i rejäla skivor och pensla med teryakisås.
13. Servera med rödkålssalladen, toppad med klyftor av fikon, och kokt ris.

Visningar: 443
Inlagt 2014-01-30 22:38:30