Receptbeskrivning
Indonesisk kycklinggratäng
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling - ett av följande alternativ
1 st stor grillad kyckling
4 st kycklingfiléer av typ bröst, tunnskurna (8 skivor)
12 st innerlårfiléer
Gratängsås
3 dl grädde
1,5 dl crème fraiche
1,5 tsk curry
0,5 tsk sambal oelek (efter behag)
1 dl mango chutney
1 st vitlöksklyfta
Gratängtillbehör
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 näve riven ost
Kanske min favoriträtt om man ska servera kyckling. Denna har serverats på bröllop, men är inte svårare än att man kan svänga ihop den en onsdag och unna sig lite vardagslyx!
Typ: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 45 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader och börja koka ris eller det ni önskar servera till.
2. Bryn kycklingfiléerna, salta och peppra.
3. Medan kycklingen ligger i pannan, koka upp grädde och creme fraiche. Ha i curry, sambal oelek och mango chutney. Smaka av med salt.
4. Låt såsen puttra lite medans kycklingen bryns och läggs i ugnssäker form. Skiva paprika och lägg över kycklingen. Häll över sås och strö över ost.
5. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter.
Serveringsförslag: Ris och en fräsch grönsallad.
Dryckestips: Iskall Singha, ett rött vin som passar till fågel, alternativt annan kall, svalkande dryck.
1 st stor grillad kyckling
4 st kycklingfiléer av typ bröst, tunnskurna (8 skivor)
12 st innerlårfiléer
Gratängsås
3 dl grädde
1,5 dl crème fraiche
1,5 tsk curry
0,5 tsk sambal oelek (efter behag)
1 dl mango chutney
1 st vitlöksklyfta
Gratängtillbehör
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 näve riven ost
Kanske min favoriträtt om man ska servera kyckling. Denna har serverats på bröllop, men är inte svårare än att man kan svänga ihop den en onsdag och unna sig lite vardagslyx!
Typ: Huvudrätt
Kök: Indien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 45 min.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader och börja koka ris eller det ni önskar servera till.
2. Bryn kycklingfiléerna, salta och peppra.
3. Medan kycklingen ligger i pannan, koka upp grädde och creme fraiche. Ha i curry, sambal oelek och mango chutney. Smaka av med salt.
4. Låt såsen puttra lite medans kycklingen bryns och läggs i ugnssäker form. Skiva paprika och lägg över kycklingen. Häll över sås och strö över ost.
5. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter.
Serveringsförslag: Ris och en fräsch grönsallad.
Dryckestips: Iskall Singha, ett rött vin som passar till fågel, alternativt annan kall, svalkande dryck.
Visningar: 590
Inlagt 2014-01-31 09:47:06






0 min