Receptbeskrivning
Ugnsstekt fläsklägg med surkål
Ingredienser
för
1 kg fläsklägg, rimmat benfri
100 g sidfläsk, rökt
1 st gul lök(ar)
1 surkål (ca 700 g)
1 msk kumminfrön
senap till servering
100 g sidfläsk, rökt
1 st gul lök(ar)
1 surkål (ca 700 g)
1 msk kumminfrön
senap till servering
Beskrivning
1. Ugnsstek fläskläggen på 125 graders ugnsvärme ca 3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört.
2. Tärna fläsket fint och stek i gryta eller kastrull tills det är knaprigt. Finhacka löken och lägg i och låt steka med någon minut.
3. Häll av vätskan från surkålen. Lägg surkålen i kastrullen och värm upp. Rör ner kumminfröna och smaka av.
4. Skiva fläskläggen och servera med surkål och fläsk.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Tärna fläsket fint och stek i gryta eller kastrull tills det är knaprigt. Finhacka löken och lägg i och låt steka med någon minut.
3. Häll av vätskan från surkålen. Lägg surkålen i kastrullen och värm upp. Rör ner kumminfröna och smaka av.
4. Skiva fläskläggen och servera med surkål och fläsk.
Recept: Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 830
Inlagt 2014-01-31 11:33:45






45 min