Receptbeskrivning
Mockarulle
Ingredienser
för
Mockarulle:
3 ägg 2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
dl mjölk
1 dl mandelspån
Mockakräm:
1 dl vispgrädde dl mjölk
2 äggulor
dl socker
1 tsk potatismjöl
125 g smör
2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
Beskrivning
Ugn: 225°
1. Vispa ägg och socker
riktigt pösigt. Blanda
mjöl och bakpulver
och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör
om till en smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan
på pappret. Lossa bakplåtspappret, låt kallna.
4. Mockakräm:
Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i
en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp. Tillsätt krämen lite i taget.
Rör ner kaffe och vaniljsocker. Bred krämen över bottnen och rulla
ihop från långsidan.
_________________________________________________
Recept och bild taget från Hemmets Journal
1. Vispa ägg och socker
riktigt pösigt. Blanda
mjöl och bakpulver
och sikta ner i smeten.
Tillsätt mjölk och rör
om till en smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och
strö ut på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan
på pappret. Lossa bakplåtspappret, låt kallna.
4. Mockakräm:
Blanda grädde, mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i
en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör krämigt med elvisp. Tillsätt krämen lite i taget.
Rör ner kaffe och vaniljsocker. Bred krämen över bottnen och rulla
ihop från långsidan.
_________________________________________________
Recept och bild taget från Hemmets Journal
Visningar: 164
Inlagt 2014-01-31 21:59:07






0 min.jpg)