Receptbeskrivning
Ost och svamp brytbröd
Ingredienser
för
Svampen:
350 g skivade champinjoner 1 msk smör
1 msk hackad färsk timjan
Brödet:
1 oskivad surdegslimpa 340 g provolone ost, tunt skivad
100 g smält smör
dl fintärnad salladslök
2 tsk vallmofrön
Beskrivning
Svampen
Värm en stekpanna på medelhög värme. Lägg i smöret. När smöret smält, tillsätt svampen. Koka 4-5 minuter tills de börjar svettas. Tillsätt timjan och fortsätt att koka ytterligare 2-3 minuter.
Ställ svampen åt sidan och låt svalna.
Brödet
Värm ugnen till 175°C.
Skär brödet på längden och bredden utan att skära helt igenom.
Placera brödet på en folieklädd plåt.
Sätt ostskivor mellan snitten och häll svampen över. Tryck ner dem.
Blanda smör, lök, och vallmofrön. Ringla över brödet. Linda in i folie, lägg på en plåt.
Grädda i 175°C i 15 minuter.
Ta bort foliet och grädda 10 minuter till, eller tills osten smält.
________________________________________________
Receptet kommer härifrån http://www.beantownbaker.com/2012/01/cheesey-mushroom-pull-apart-bread.html
Värm en stekpanna på medelhög värme. Lägg i smöret. När smöret smält, tillsätt svampen. Koka 4-5 minuter tills de börjar svettas. Tillsätt timjan och fortsätt att koka ytterligare 2-3 minuter.
Ställ svampen åt sidan och låt svalna.
Brödet
Värm ugnen till 175°C.
Skär brödet på längden och bredden utan att skära helt igenom.
Placera brödet på en folieklädd plåt.
Sätt ostskivor mellan snitten och häll svampen över. Tryck ner dem.
Blanda smör, lök, och vallmofrön. Ringla över brödet. Linda in i folie, lägg på en plåt.
Grädda i 175°C i 15 minuter.
Ta bort foliet och grädda 10 minuter till, eller tills osten smält.
________________________________________________
Receptet kommer härifrån http://www.beantownbaker.com/2012/01/cheesey-mushroom-pull-apart-bread.html
Visningar: 159
Inlagt 2014-01-31 22:41:36






45 min