Receptbeskrivning

Pannkakor à la Anna

Ingredienser för
2 st ägg ekologiska
1 dl grädde
1 msk fiberhusk
1 havssalt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Vispa äggen med grädde, salt och vaniljpulver. Strö ner fiberhusk under fortsatt vispning. Vispa om ordentligt och grädda direkt i en liten teflonpanna för bäst resultat.

Bryn en klick smör eller en klick kokosfett, stek ca ½ dl av smeten per lagg.

Vispa om i smeten mellan varje lagg. Om smeten blir för tjock späd med lite vatten eller grädde.

Satsen ger ca 6 pannkakor. Pannkakssmeten går fint att dubbla om du vill steka fler.

Kommentar:
Pannkakan smakar mycket likt den klassiska pannkakan och innehåller bara nyttigheter. Väljer du att steka upp pannkakorna direkt blir de lite mjukare.
Låter du smeten stå lite så bli de krispigare. Fiberhusken gör att smeten blir tjockare ju längre den får stå. Så i slutet av gräddningen kan du behöva hälla på lite mer grädde.


Recept: Anna Hallén ur boken Energibarn från förlaget Pick a book
Receptfoto: Birgitta Höglund

Visningar: 582
Inlagt 2014-02-01 14:50:22