Receptbeskrivning
LCHF: Brytbröd med parmesanost
Ingredienser
för
8 st ägg stora eller 10 små
1 dl vatten
0.5 dl olivolja
2 dl parmesanost, riven
0.75 dl kokosnötsmjöl
2.5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ägg till pensling
vallmofrö att strö över
smör till formen
pofiber till formen
1 dl vatten
0.5 dl olivolja
2 dl parmesanost, riven
0.75 dl kokosnötsmjöl
2.5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ägg till pensling
vallmofrö att strö över
smör till formen
pofiber till formen
Beskrivning
11 bitar:
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt vatten samt olja och blanda väl. Rör ner parmesanosten.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 21 cm i diameter, och smöra och bröa kanterna med pofiber.
Dela smeten i 11 bitar och rulla var och en till en rund bulle. Lägg bullarna i formen, pensla dem med uppvispat ägg och strö vallmofrö över.
Grädda brödet i ugnen tills det har fått fin färg, i 30 – 40 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Recept från boken Baka med LCHF, av Mariann Andersson. Foto: Martin Skredsvik
Sätt ugnen på 190 grader. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, cirka 3 minuter med elvisp. Tillsätt vatten samt olja och blanda väl. Rör ner parmesanosten.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 21 cm i diameter, och smöra och bröa kanterna med pofiber.
Dela smeten i 11 bitar och rulla var och en till en rund bulle. Lägg bullarna i formen, pensla dem med uppvispat ägg och strö vallmofrö över.
Grädda brödet i ugnen tills det har fått fin färg, i 30 – 40 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.
Recept från boken Baka med LCHF, av Mariann Andersson. Foto: Martin Skredsvik
Visningar: 830
Inlagt 2014-02-01 14:51:03

