Receptbeskrivning
Enkelt och gott bröd
Ingredienser
för
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
0.5 dl olivolja
1 msk salt
smaksättning
10 dl mjöl valfri sort
5 dl vatten (37 grader)
0.5 dl olivolja
1 msk salt
smaksättning
10 dl mjöl valfri sort
Beskrivning
1. Smula jäst och rör ut i 37 gradiga vattnet
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda til smidig deg som släpper från kanterna
3. Strö lite mjöl på och jäs under bakduk i 20 min (dbl strl)
4. Baka ut 2-3 länger bröd på bakpapper
5. Jäs 15-20 min (dbl strl)
6. Pensla gärna bröden med lite olivaolja och strö på riven ost och oregano (om ni tar tomatpure i)
7. Grädda i ugn på 275g i 15-20min (stick en gaffel i tjocka delen för att känna att det är genombakat)
Låt bröden svalna på pappret utan plåt (ej varmt underlag) med bakduk över.
Brödet har mjuk skorpa, lätt tuggat för de minsta och håller sig fräscht otroligt länge!!!
Tips på smaksättning:
----------------------------
Tomatpuré
Riven morot (3 msk)
Ketchup (3 msk)
Franska kryddor
Linfrön
Fetaost
Rivet äpple
Vitlök och persilja
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda til smidig deg som släpper från kanterna
3. Strö lite mjöl på och jäs under bakduk i 20 min (dbl strl)
4. Baka ut 2-3 länger bröd på bakpapper
5. Jäs 15-20 min (dbl strl)
6. Pensla gärna bröden med lite olivaolja och strö på riven ost och oregano (om ni tar tomatpure i)
7. Grädda i ugn på 275g i 15-20min (stick en gaffel i tjocka delen för att känna att det är genombakat)
Låt bröden svalna på pappret utan plåt (ej varmt underlag) med bakduk över.
Brödet har mjuk skorpa, lätt tuggat för de minsta och håller sig fräscht otroligt länge!!!
Tips på smaksättning:
----------------------------
Tomatpuré
Riven morot (3 msk)
Ketchup (3 msk)
Franska kryddor
Linfrön
Fetaost
Rivet äpple
Vitlök och persilja
Visningar: 249
Inlagt 2014-02-01 15:21:40






60 min