Receptbeskrivning
Korv i kål
Ingredienser
för
4 bratwurst
1 kotlettbacon (140g)
900 g surkål från burk
1 g gul lök
1 morot
2 msk rapsolja
4 dl kalvfond + ev. 1 dl
2 tsk tomatpuré
1 lagerblad
5 hela kryddpepparkorn
1 tsk mejram
salt och malen vitpeppar
2 msk finhackad persilja
1 kotlettbacon (140g)
900 g surkål från burk
1 g gul lök
1 morot
2 msk rapsolja
4 dl kalvfond + ev. 1 dl
2 tsk tomatpuré
1 lagerblad
5 hela kryddpepparkorn
1 tsk mejram
salt och malen vitpeppar
2 msk finhackad persilja
Beskrivning
1. Vattna ur och skölj surkålen två gånger. Skala löken och moroten skär även dem i skivor. Hetta upp olja i stor gryta, fräs löken och moroten i ca 5 minuter.
2. Häll på surkål, buljong och kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter. Spä eventuellt med mer buljong om det behövs.
3. Skiva korven i fina bitar och strimla baconet. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan. Låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Krydda med salt och peppar före servering.
2. Häll på surkål, buljong och kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter. Spä eventuellt med mer buljong om det behövs.
3. Skiva korven i fina bitar och strimla baconet. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan. Låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Krydda med salt och peppar före servering.
Visningar: 500
Inlagt 2014-02-02 15:57:10

