Receptbeskrivning

Korv i kål

Ingredienser för
4 bratwurst
1 kotlettbacon (140g)
900 g surkål från burk
1 g gul lök
1 morot
2 msk rapsolja
4 dl kalvfond + ev. 1 dl
2 tsk tomatpuré
1 lagerblad
5 hela kryddpepparkorn
1 tsk mejram
salt och malen vitpeppar
2 msk finhackad persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vattna ur och skölj surkålen två gånger. Skala löken och moroten skär även dem i skivor. Hetta upp olja i stor gryta, fräs löken och moroten i ca 5 minuter.
2. Häll på surkål, buljong och kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 40 minuter. Spä eventuellt med mer buljong om det behövs.
3. Skiva korven i fina bitar och strimla baconet. Fräs tillsammans och tillsätt i grytan. Låt grytan småputtra i ytterligare 10 min. Krydda med salt och peppar före servering.

Visningar: 450
Inlagt 2014-02-02 15:57:10