Receptbeskrivning

Kyckling tetrazzini

Ingredienser för
20 g stensopp eller karljohan-svamp torkad
600 g kycklinglårfiléer
Salt
svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
350 g färska champinjoner eller annan svamp
200 ml vitt vin
320 g spagetti torrvikt
300 ml vispgrädde
150 g parmesan
1 st basilka 2 kvistar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200ºC

2. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över kokande vatten så att det precis täcker. Ca 1,5 dl och blötlägg dom några minuter

3. Använd en stekpanna eller gryta som är tillräckligt stor att rymma alla ingredienser.

4. Hetta upp lite olja och stek den tärnade kycklingen och krydda med salt och peppar.

5. Sila av vattnet från svampen och spar vattnet för senare bruk. Lägg i svampen tillsammans med den hackade vitlöken och dom rivna champinjonerna.

6. Häll i vinet och vattnet från svampen. Sänk värmen och låt det sjuda tills vinet har reducerats litegrann.

7. Koka spagettin enligt receptet

8. Tillsätt grädden till stekpannan och ge det ett uppkok. Ta bort pannan från spisen. Tillsätt spagettin och rör runt ordentligt.

9. Tillsätt 3/4 av parmesanosten och all basilika och rör om ordentligt.

10. Placera allting i en ugnssäker form och strö över hälften av den återstående parmesanen och låt den stå i ugnen tills den får en brun yta.

11. Dela upp på tallrikar och häll över lite olivolja samt resten av parmesanen.

Källa: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/chicken-and-mushroom-pasta-bake-spaghetti-tetrazzini


Visningar: 1778
Inlagt 2014-02-03 10:14:33