Receptbeskrivning
Parmainbakad marulk med vinmos
Ingredienser
för
4 st marulksfiléer à 200g, putsade
18 st skivor parmaskinka
1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200g
2 st krukor färsk basilika
havssalt, efter smak
nymald svartpeppar, efter smak
1 msk balsamvinäger
ruccolasallad till garnering
4 st smörpapper, a4 format
2 msk olivolja till smörpappret
800 mandelpotatis eller annan mjölig potatis
1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till
1 dl lätt creme fraice
1 dl riven ost, grevétyp (50g)
25 smör
0.5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
18 st skivor parmaskinka
1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200g
2 st krukor färsk basilika
havssalt, efter smak
nymald svartpeppar, efter smak
1 msk balsamvinäger
ruccolasallad till garnering
4 st smörpapper, a4 format
2 msk olivolja till smörpappret
800 mandelpotatis eller annan mjölig potatis
1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till
1 dl lätt creme fraice
1 dl riven ost, grevétyp (50g)
25 smör
0.5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Beskrivning
1. MarulkVärm ugnen på 225 grader.
2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
7. Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
8. VinmosSkala och koka potatis i lättsaltat vatten.
9. Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
10. Riv osten fint.
11. Stöt potatisen eller pressa den.
12. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
13. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
14. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
7. Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.
8. VinmosSkala och koka potatis i lättsaltat vatten.
9. Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
10. Riv osten fint.
11. Stöt potatisen eller pressa den.
12. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
13. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
14. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.
Visningar: 614
Inlagt 2014-02-03 17:49:52