Receptbeskrivning
Lchf ost- och skinkpaj med bladspenat
Ingredienser
för
200 g bacon i tärningar
1 dl västerbottensost riven
6 st ägg
2 dl vispgrädde
1 frp bladspenat, färsk
smör
salt och peppar
1 dl västerbottensost riven
6 st ägg
2 dl vispgrädde
1 frp bladspenat, färsk
smör
salt och peppar
Beskrivning
Nåja, nästan en paj i alla fall. Passar till lunch eller middag men är också ett jättebra mellanmål i stället för en smörgås.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform (inte med löstagbar kant) med lite smör.
2. Stek baconet knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ost, ägg och grädde.
3. Fördela färsk bladspenat och bacon i formen och slå äggsmeten över. Krydda med lite salt och rejält med nymald svartpeppar.
4. Grädda i ca 30 minuter eller tills "pajen" har stelnat och fått fin färg. Servera med en sallad.
Recept Cathrine Schück i samarbete med Björn Ferry, foto: Martin Cederblad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform (inte med löstagbar kant) med lite smör.
2. Stek baconet knaprigt och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Vispa ihop ost, ägg och grädde.
3. Fördela färsk bladspenat och bacon i formen och slå äggsmeten över. Krydda med lite salt och rejält med nymald svartpeppar.
4. Grädda i ca 30 minuter eller tills "pajen" har stelnat och fått fin färg. Servera med en sallad.
Recept Cathrine Schück i samarbete med Björn Ferry, foto: Martin Cederblad
Visningar: 874
Inlagt 2014-02-03 19:54:07

