Receptbeskrivning

Snabbrimmad torsk med smakrikt fräs

Ingredienser för
1 dl grovsalt
2 l vatten
2 st röd lök(ar)
1 dl kapris


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Blanda saltet med vatten. Lägg i torsken och låt rimmas i i 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.

Torka sedan av fisken och lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Baka torsken i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader.

Skär bort ändarna på rödbetorna och låt koka mjuka. Skölj dem i kallt vatten och gnid av skalet. Skär dem i kvartar.

Skiva korven i slantar och därefter halvmånar. Fräs rödlöken i olja i en stekpanna på medelhög värme tills den är mjuk, tillsätt korv och kapris och låt fräsa med ett par minuter.

Servera torsken med rödbetorna och det smakrika fräset!

Receptet är framtaget av Kim Stjerna

Visningar: 705
Inlagt 2014-02-03 23:01:47