Receptbeskrivning

Kryddiga korvar med rotfrukter och svamp i smakrik buljong

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
5 dl vitt vin halvtorrt el halvsött 125 vol. %
1 l vatten
3 msk bong touch of taste kantarellfond
3 st lagerblad
1 timjan färsk
1 st stjärnanis
4 st svartpepparkorn
500 g potatis(ar)
50 g kantareller
1.3 kg chorizokorv(ar)
salt och svartpeppar


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs dem mjuka i olja.
3. Tillsätt vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka ca 30 min utan lock.
4. Skär potatis, kantareller och rotfrukter i bitar och tillsätt.
5. Koka ca 25 min tills grönsakerna är mjuka.
6. Skär korven i skivor och låt koka med sista 5 min eller stek dem separat.
7. Smaka av med salt och svartpeppar, servera med tillbehör.
8. TILLBEHÖR
9. Brödkrutonger
10. Lätt torkade körsbärstomater
11. Basilika, timjan eller bladpersilja
12. Majonnäs t ex saffrans- eller vitlöksmajonnäs

Visningar: 219
Inlagt 2014-02-03 23:03:12