Receptbeskrivning

Spanska miniköttbullar med chorizo

Ingredienser för
50 g sötmandel
2 krm salt
1 st gul lök, liten
0.5 msk olja
30 g spansk chorizokorv, en bit, stark
350 g nötfärs
1 st ägg + 1 äggula, (1 ägg + 1 äggula)
1 msk paprikapulver, starkt
0.5 tsk jalapeño, hackad färsk
1 tsk oregano
0.5 tsk salt
1 svartpeppar, nymald
0.5 msk olja
0.5 msk smör
0.5 st gurka
0.5 st vattenkrasse, kruka
1 tandpetare


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skålla, torka och grovhacka mandeln. Rosta den lätt i en torr stekpanna med släpplättbeläggning. Salta.
2. Skala, hacka och stek löken mjuk i olja.
3. Finhacka korven. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en färs och forma till små miniköttbullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
4. Stek miniköttbullarna i en blandning av olja och smör i en stekpanna runt om ca 8 min.
5. Skär gurkan i bitar eller skivor. Trä upp köttbullar, gurka och lite vattenkrasse på tandpetare.

Visningar: 411
Inlagt 2014-02-03 23:06:10