Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med ädelostkräm
Ingredienser
för
Beskrivning
4 st laxfiléer
80 gram ädelost/grönmögelost
2 dl crème fraiche
1 tsk sesamfrön
2 msk hackade färska örter t ex timjan, persilja eller basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
kan bytas ut mot chévreost, om man gillar den.
SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ihop laxfiléerna, fäst med tandpetare och lägg dem i en smord ugnsform.
3. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda den med créme fraiche, sesamfrön och örtkrydda/-or i en bunke. Salta och peppra.
4. Fördela oströran på filéerna och baka i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Serveringsförslag: Sallad, spenattimbal
80 gram ädelost/grönmögelost
2 dl crème fraiche
1 tsk sesamfrön
2 msk hackade färska örter t ex timjan, persilja eller basilika
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
kan bytas ut mot chévreost, om man gillar den.
SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rulla ihop laxfiléerna, fäst med tandpetare och lägg dem i en smord ugnsform.
3. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda den med créme fraiche, sesamfrön och örtkrydda/-or i en bunke. Salta och peppra.
4. Fördela oströran på filéerna och baka i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Serveringsförslag: Sallad, spenattimbal
Visningar: 558
Inlagt 2014-02-04 11:17:54

