Receptbeskrivning

Majskycklingbröst med västerbottensrisotto

Ingredienser för
600 g majskycklingbröst
smör
4 dl risottoris
2 st schalottenlök(ar)
3 msk olivolja
2 dl vitt vin, torrt
6 dl hönsbuljong
1 dl västerbottensost riven
salt och peppar
haricots verts eller annan grönsak


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 125 grader. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de har fin yta. Ställ in kycklingen i ugnen och stek ca 30 minuter tills den är genomstekta.

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt buljong, håll buljongen varm.

Hacka löken, fräs i rikligt med olivolja i en kastrull. Tillsätt risgrynen och fräs tills de är glansiga. Slå på vinet och låt det koka in.

Tillsätt en skopa av buljongen i taget. Koka risotton på låg värme, häll på mer buljong allteftersom. Fyll på tills riset är genomkokt men fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt den rivna osten precis innan servering och krydda med salt och peppar. Risotton ska vara krämig, inte stabbig.

Servera t ex kokta gröna bönor eller ärtor till och ringla slutligen lite god olivolja runtom, gärna smaksatt med t ex tryffel eller citron.


Visningar: 636
Inlagt 2014-02-05 20:34:22