Receptbeskrivning
Vaniljrulltårta med nutellakräm och blåbär
Ingredienser
för
4 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk crème fraiche
1 tsk vaniljpulver
200 g färskost, t ex philadelphia
2 dl nutella
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
3 msk blåbärssylt
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk crème fraiche
1 tsk vaniljpulver
200 g färskost, t ex philadelphia
2 dl nutella
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
3 msk blåbärssylt
Beskrivning
TÃ¥rtbotten
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt mjölblandning, olja och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Avsluta med citronzest och -saft.
Häll smeten på en plåt med smörat bakplåtspapper och fördela den jämnt över hela plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Om du känner på kakan och den studsar tillbaka är den klar.
6. Lägg en handduk på en plan yta och pudra över- sidan med florsocker. När kakan är färdig vänder du ner den på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bakplåtspappret och rulla in kakan i kökshandduken. Låt svalna på ett galler.
Blåbär- och nutellakräm
Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Vänd slutligen ner sylten. Fördela smeten på tårtbottnen och rulla ihop.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt mjölblandning, olja och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Avsluta med citronzest och -saft.
Häll smeten på en plåt med smörat bakplåtspapper och fördela den jämnt över hela plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Om du känner på kakan och den studsar tillbaka är den klar.
6. Lägg en handduk på en plan yta och pudra över- sidan med florsocker. När kakan är färdig vänder du ner den på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bakplåtspappret och rulla in kakan i kökshandduken. Låt svalna på ett galler.
Blåbär- och nutellakräm
Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i färskostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Vänd slutligen ner sylten. Fördela smeten på tårtbottnen och rulla ihop.
Visningar: 484
Inlagt 2014-02-05 21:14:29






0 min