Receptbeskrivning

Italiensk lövbiff (m.e.)

Ingredienser för
4 st lövbiff
1 st aubergine
6 st soltorkade tomater
2 frp mozzarellaost (2 påsar)
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
0.5 kruka basilika färsk
Valfritt tillbehör: sallad eller någon past
Vitlöksspagetti
300 g spagetti
3 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
Tomatspagetti
300 g spagetti
1 dl vitt vin
1 frp cocktailtomater (en ask)
1 st gul lök
2 msk tomatpuré
2 krm chili explosion
1 krm salt
2 krm svartpeppar


  20 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Det blev jättegod och var väldigt lätt att laga. Receptet går utmärkt att förbereda. Köttet kan ligga färdigt på plåtar, och precis före serveringen sätter man in dem i ugnen och låter osten smälta. På bilden är det tomatspagetti som tillbehör.

1. Skär auberginen (1 st - ca 300 g) i 1/2 cm tjocka skivor. Räkna med ca 6 skivor per biff beroende på storlek på biff och aubergine. Lägg ut dem och salta lätt. Tips: salta på båda sidorna och lägg dem på hushållspapper. Låt ligga ca 15 minuter, du ser när det blir vattendroppar på ytan, torka av och vänd. (här bestämmer du lite själv, vattna ur eller inte och tid. Det bli lite rinnigt i ugnen annars tycker jag) Sätt på pasta vattnet om du ska ha det till och ska äta direkt.

2. Sätt ugnen på 250°. Skär tomaterna (4-6 st, ca 50 g) i strimlor och osten (à 125 g/påse) i skivor.

3. Hetta upp en stekpanna med lite olja och vänd köttet, ca 10 sekunder på varje sida. Lägg skivorna på ett ugnssäkert fat. Salta. (denna gång så provade vi att dela på skivorna då de var så stora, annars brukar vi köra hela)

4. Torka av aubergineskivorna. Stek dem gyllenbruna i oljan. Lägg dem lite omlott ovanpå köttet. Lägg på ost och tomater.

5. Låt fatet stå i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta. 4-5 minuter om köttet är varmt och 6-7 minuter för kallt kött.

6. Strö över svartpeppar och färska basilikablad (strimlade).

Denna gång körde vi tomatspagetti: Spagettin kokade klart medans auberginen urvattnades och stektes. La den åt sidan. När lövbiffen hade stekt klart och åkt in i ugnen, hällde vi lite matlagningsvin (vitt) i skyn i stekpannan. I åkte hackad vitlök, hackad gul lök och delade cocktailstomater (i fyra delar). Smakade av med tomatpure, chili explosion, salt och peppar. Sen i med spagettin, rör runt så allt mixas och värm tills spagettin är varm.

Vitlöksspagetti: koka spagettin som vanlig, vid servering hacka vitlök och fräs i olja, blanda i spagettin och låt bli varmt. Gör detta medans osten smälter i ugnen.

Serveringsförslag: Vi serverade detta första gången med färsk pasta (av spagetti typ) som vi fräste i lite olja och vitlök efter att den var klar. Men har även kört med bara en sallad till. Går jättebra att förbereda.

Dryckestips: Drack ett god och rätt lätt rött vin ifrån Italien till.

Visningar: 646
Inlagt 2014-02-06 20:18:55