Receptbeskrivning
Lyxig räkmacka
Ingredienser
för
600 g räkor, handskalade
2 dillkvistar
4 kokta ägg
1 avokado
romansallad
skivat vitt bröd, gärna formbröd med borts
1 äggula, rumstempererad
1 dl matolja, rumstempererad
1 dl gräslök, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
tabasco
salt
2 dillkvistar
4 kokta ägg
1 avokado
romansallad
skivat vitt bröd, gärna formbröd med borts
1 äggula, rumstempererad
1 dl matolja, rumstempererad
1 dl gräslök, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
tabasco
salt
Beskrivning
1. Börja med din hemgjorda majonnäs:
2. Rör samman äggula, dijonsenap och citron. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du fått en krämig majonnäs.
3. Rör ner hackad dill och gräslök och smaka av med tabasco och salt.
4. Mosa avokado och blanda den med lite majonnäs. Bred över rostat bröd och lägg på sallad bruten i bitar, plockad dill, mer majonnäs, kokt ägg skuren i kvartar och räkor. Dra ett varv med pepparkvarnen över och servera räkmackan genast med en citronklyfta vid sidan av.
2. Rör samman äggula, dijonsenap och citron. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du fått en krämig majonnäs.
3. Rör ner hackad dill och gräslök och smaka av med tabasco och salt.
4. Mosa avokado och blanda den med lite majonnäs. Bred över rostat bröd och lägg på sallad bruten i bitar, plockad dill, mer majonnäs, kokt ägg skuren i kvartar och räkor. Dra ett varv med pepparkvarnen över och servera räkmackan genast med en citronklyfta vid sidan av.
Visningar: 309
Inlagt 2014-02-07 03:22:39






0 min