Receptbeskrivning

Plommonspäckad fläskkarré

Ingredienser för
1.2 kg fläskkarré i bit med ben
12 katrinplommon
salt och malen vitpeppar
1 tsk malen ingefära
sås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl köttbuljong (sky förstärkt med tärning oc
1 dl grädde
till servering:
kokt brysselkål


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela katrinplommonen. Gör flera små snitt, 1 1/2 - 2 cm djupa med en knivspets på karréns ovansida. Stoppa in plommonen. Lägg karrén i en ugnssäker och krydda köttet med salt, peppar och ingefära.
2. Stick in en köttermometer, så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Placera ugnsgallret på nedre falsen och sätt in köttet. Stek tills termometern visar 80-85º. Ungefärlig stektid är 1 1/2 - 1 3/4 timme. Ta upp steken låt den vila 10-15 minuter.
3. Sås: Mät upp skyn, vispa ur formen med lite vatten och blanda med skyn. Smält smöret, rör ner mjölet och spä med skyn. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 3-5 minuter. Rör ner grädde. Skär loss eventuellt ben från köttbiten och i jämna skivor.

Visningar: 634
Inlagt 2014-02-07 09:17:36