Receptbeskrivning
Dinkelvåfflor
Ingredienser
för
Beskrivning
Dinkel-våfflor
4 dl mjölk
3 dl dinkelsikt ( ljust mjöl)
1 dl dinkel-fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
100 g smält smör
2 ägg
½ tsk salt
Vispa allt mjöl med hälften av mjölken. När det är klimpfritt tillsätt resten av mjölken. Blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen ett par timmar, då går det lättare att grädda. Grädda och servera genast med sylt och grädde.
4 dl mjölk
3 dl dinkelsikt ( ljust mjöl)
1 dl dinkel-fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
100 g smält smör
2 ägg
½ tsk salt
Vispa allt mjöl med hälften av mjölken. När det är klimpfritt tillsätt resten av mjölken. Blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen ett par timmar, då går det lättare att grädda. Grädda och servera genast med sylt och grädde.
Visningar: 493
Inlagt 2014-02-07 16:07:06






0 min