Receptbeskrivning

Varmrökt lax med romsås och basilikasås

Ingredienser för
800 g varmrökt lax
4 dl crème fraiche
100 g röd stenbitsrom
1 kg potatis, gärna färskpotatis
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
1 dl vit balsamvinäger
3 dl olivolja
salt
citronklyftor
dill


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i knappt 20 minuter. Bra om den inte blir för mjuk.
2. Gör basilikasåsen. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll såsen över potatisen medan den fortfarande är varm.
4. Vänd ner stenbitsromen i crème fraichen.
5. Lägg upp laxen på ett vackert fat. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Servera!

Visningar: 601
Inlagt 2014-02-07 16:50:27