Receptbeskrivning
Fläskfile´ med mozzarella
Ingredienser
för
600 g fläskfilé(er)
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
0.3 dl basilika grovhackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
125 g mozzarella
2.5 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 socker
150 g körsbärstomater
100 g champinjoner
0.3 dl basilika grovhackad
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
125 g mozzarella
2.5 dl vatten
1.5 msk kalvfond
1.5 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 socker
Beskrivning
Bryn filen runt om i smör och krydda med salt och peppar.
Stek klart den i ugnen 150°C till innertemp 65°C.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och campinjoner.
Stek champinjonerna i smör, blanda mer vitlök, basilika och tomater smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat.
Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter.
Red av såsen med maizena
Sätt in fatet i ugnen
225°C i 15 minuter eller tills osten smält ner.
Serveras med klyftpotatis och en god sallad
Stek klart den i ugnen 150°C till innertemp 65°C.
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomater och campinjoner.
Stek champinjonerna i smör, blanda mer vitlök, basilika och tomater smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg upp på ett ugnssäkert fat.
Strö över röran och toppa med skivad mozzarella.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda i ca 5 minuter.
Red av såsen med maizena
Sätt in fatet i ugnen
225°C i 15 minuter eller tills osten smält ner.
Serveras med klyftpotatis och en god sallad
Visningar: 181
Inlagt 2014-02-07 23:11:35






0 min