Receptbeskrivning
Dajmglasstårta med limesockrade jordgubbar
Ingredienser
för
4 st äggulor
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost (naturell färskost)
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 dubbel dajm (110 g)
2 l färska jordgubbar
2 st lime
1 dl strösocker
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost (naturell färskost)
3 dl vispgrädde
4 st äggvitor
3 dubbel dajm (110 g)
2 l färska jordgubbar
2 st lime
1 dl strösocker
Beskrivning
1. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten.
2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
2. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten.
4. Hacka dajmen och blanda den med smeten.
5. Varva glassmeten med skivad sockerkaka i en sockerkaksform.
6. Frys glasstårtan i cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen.
7. Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda med sockret och rivet limeskal precis innan servering.
8. Servera den på ett fat tillsammans med jordgubbar.
Visningar: 460
Inlagt 2012-03-11 13:44:08

