Receptbeskrivning
Kalvfond - ett grundrecept
Ingredienser
för
5 kg sågade kalvben
2 st morötter
4 st lökar
1 st rotselleri
1 st vitlök
2 dl tomatpuré
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 st lagerblad
2 st morötter
4 st lökar
1 st rotselleri
1 st vitlök
2 dl tomatpuré
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 st lagerblad
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
6. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
7. Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
8. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.
2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
6. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
7. Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
8. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.
Visningar: 289
Inlagt 2012-03-11 18:54:04

