Receptbeskrivning

Kalvfond - ett grundrecept

Ingredienser för
5 kg sågade kalvben
2 st morötter
4 st lökar
1 st rotselleri
1 st vitlök
2 dl tomatpuré
2 msk vitpeppar
2 msk timjan
5 st lagerblad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg upp kalvbenen på en långpanna och sätt in dem när ugnen blivit varm.
3. Skala och skölj alla grönsaker, skär dem i grova i bitar.
4. Rör om bland benen och häll över grönsakerna. Fortsätt att röra om tills benen är rostade.
5. Häll över tomatpurén och rosta några minuter till.
6. Häll alltsammans i en stor gryta och täck med vatten.
7. Koka upp och skumma av skyn. Häll sedan ner kryddorna och koka/sjud på låg temperatur i 5-6 timmar.
8. Sila av benen och grönsakerna och koka ner skyn tills den blir kraftig i smaken.

Visningar: 142
Inlagt 2012-03-11 19:54:04