Receptbeskrivning
Chiligryta med kyckling och chorizo
Ingredienser
för
400 g kycklingfilé(er)
1 msk olivolja
1 st chorizokorv(ar)
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
2 msk tomatpuré
5 dl krossade tomater
1 st köttbuljongtärning(ar)
1 tsk oregano
3 dl röda bönor kokta
6 dl bulgur kokt
crème fraiche att klicka på
1 msk olivolja
1 st chorizokorv(ar)
1 st grön paprika
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
2 msk tomatpuré
5 dl krossade tomater
1 st köttbuljongtärning(ar)
1 tsk oregano
3 dl röda bönor kokta
6 dl bulgur kokt
crème fraiche att klicka på
Beskrivning
1. Skär kycklingen i bitar och korven i slantar. Skär paprikan i bitar och hacka vitlöken. Fräs kyckling och korv i oljan. 2. Tillsätt paprikan, vitlök när kycklingen fått lite färg. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, buljong och kryddor. Låt koka 15 minuter. Tillsätt bönor och låt koka upp. Servera med bulgur och en klick crème fraiche. Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Börje Thuresson/ Aftonbladet
Rekvisita: Ellvera, Duka Näringsinnehåll:
Kalorier: 435 kcal
Kolhydrater: 37 g
Protein: 38 g
Fett: 13 g
Foto: Börje Thuresson/ Aftonbladet
Rekvisita: Ellvera, Duka Näringsinnehåll:
Kalorier: 435 kcal
Kolhydrater: 37 g
Protein: 38 g
Fett: 13 g
Visningar: 513
Inlagt 2014-02-10 22:50:24

