Receptbeskrivning

Havregelatte med ägg, spenat o getost

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Havregalette:
4st ägg
6dl mjölk
2dl havregryn
2dl mjöl
50g smör + smör till stekning

Fyllning:
100g pumpakärnor
1-2msk honung
4st ägg
200g getost
salt och peppar

Blanda ihop ägg, mjölk, havregryn och mjöl till en jämn smet i en bunke. Bryn 50g smör i en liten kastrull under omrörning tills det doftar knäckigt, låt svalna något och rör sedan ner smöret i galettesmeten och smaka av med salt. Låt smeten står och dra i kylskåpet ca 1h.
Förbered under tiden fyllningen. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt honungen och rör om väl. Salta lätt och häll över på en tallrik eller bakplåtspapper och låt svalna. Kvarta champinjonerna och fräs dem i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och fräs tills den precis mjuknar. Salta och peppra. Hetta upp en stor stekpanna eller pannkakslagg med en klick smör. Tillsätt lite smet och grädda lite smet och grädda tills ena sidan fått fin färg. Vänd på galetten och kläck sedan över ägget i mitten av den. Gaffla sönder ägget med en gaffel och bred ut det över galetten Salta och peppra och sätt ev. på ett lock ett par minuter så att ägget tillagas av ångvärmen. Smula över osten och lägg på lite av de smörfrästa champinjonerna och spenaten. Vik ihop galetten, för över på en tallrik och strö över de honungsrostade pumpakärnorna.

Visningar: 248
Inlagt 2014-02-11 20:24:08