Receptbeskrivning

Kladdkaka

Ingredienser för
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
150 g smält smör
50 g mörk choklad
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
1 salt
1 tsk espressopulver
vispad grädde
florsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.

Visningar: 222
Inlagt 2014-02-24 15:02:45