Receptbeskrivning
Kladdkaka
Ingredienser
för
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
150 g smält smör
50 g mörk choklad
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
1 salt
1 tsk espressopulver
vispad grädde
florsocker
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
150 g smält smör
50 g mörk choklad
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
1 salt
1 tsk espressopulver
vispad grädde
florsocker
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.
2. Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
3. Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
4. Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
5. Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
6. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
7. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
8. Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.
Visningar: 222
Inlagt 2014-02-24 15:02:45






0 min