Receptbeskrivning
Fröknäcke
Ingredienser
för
Beskrivning
Fröknäcke
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl smält smör eller neutral olja
2½ dl kokande vatten
½-1tsk salt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och smör. Häll vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt.
Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär genast i bitar. Låt torka. (Vill man kan man låta dem torka i ugnen på 50 C nån timma eller två så blir de extra spröda, men jag brukar hoppa över det)
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl smält smör eller neutral olja
2½ dl kokande vatten
½-1tsk salt
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och smör. Häll vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt.
Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär genast i bitar. Låt torka. (Vill man kan man låta dem torka i ugnen på 50 C nån timma eller två så blir de extra spröda, men jag brukar hoppa över det)
Visningar: 139
Inlagt 2014-02-12 20:35:31






30 min